fbpx

Skjerm, snacks og søvnmangel

Når vi løper 5km eller maraton er det viktig å løpe jevnt, disponere kreftene og stå distansen. God utholdenhet og kondisjon er viktige krav. Derfor er langturen så viktig. La oss se nærmere på hvordan du kan få flere gode fordeler av å løpe langtur. Vi ser på ulike typer langtur.

Skjerm, snacks og søvnmangel. Velkommen til nåtiden!

Har du noen gang tenkt på hvorfor vi mennesker alltid ser ut til å lengte etter å ligge på sofaen? Til tross for at vi vet at bevegelse og mosjon er viktig? Bli med til vår verden med løpesko og program her.

Vel, det viser seg at vi har en unnskyldning som går helt tilbake til våre forhistoriske røtter. Men før du lener deg tilbake for å slappe av, la oss utforske hvorfor løping og mosjon er like naturlig for oss som å se på Netflix.

Derfor må vi bevege oss mer, mosjon er viktig for deg.

Er det latskap eller en strategi?

Ja, du leste riktig. Latskap, eller slappe av og hvile ofte, det har faktisk en overraskende forklaring. Gå tilbake til tiden da våre forfedre vandret over savannene på jakt etter mat. Energibesparelse var essensiell for å overleve knappe tider. Dette "slapp av når du kan" instinktet hjalp oss å spare energi til å jakte etter mat og samle på det vi hadde.

Men, her kommer den store forskjellen – men våre forfedre løp faktisk en hel del! Enten for å jage byttedyr eller for å unngå rovdyr. Dette viser at løping alltid vært en del av vår naturlige adferd.

Idag får vi "alt" levert på døren, dog ikke god helse og god fysisk & mental form. Derfor må vi bevege oss mer!

Vi gir deg en dobbeltgevinst

Selv om det er fristende å kose seg inne på en regntung dag, er det noe magisk med å puste inn frisk luft. Noe magisk! Ikke enig? Prøv selv, og vi kan hjelpe deg med en motivasjonsprat eller coachingsamtale som vi har valgt å kalle det. Gå hit å book din avtale nå!

Vitenskapen har lenge bevist at mosjon og utendørsaktiviteter kan øke produksjonen av endorfiner, kroppens eget lykkehormon. Så hvorfor ikke utfordre deg selv til å bytte ut sofaen med en løpetur i skogen, parken eller langs fortauene rundt der du bor?

Du vil ikke bare gi kroppen din en sunn dose bevegelse, men også et mentalt løft som varer hele dagen. Vi vet godt at nye vaner tar tid å bygge, men vi i Løpetrening.no er her for å hjelpe deg.

*** INTERN TRENINGSREKLAME - APOLLO SPORTS og LØPETRENING.NO ***

Skjerm, snacks og søvnmangel

Vi lever i en tid der skjermtid konkurrerer med sollys, snacks fyller kjøleskapet og søvnmangel har blitt en slags statussymbol. En setning som "jeg klarer meg fint med 4-5 timer søvn jeg assa... Vi trenger mer søvn, lite tid i sengen er ikke bærekraftig.

Men frykt ikke – det er aldri for sent å gjøre en endring. I en verden der vi ofte sitter mer enn vi beveger oss, har vi også en rekordhøy bevissthet om helse og velvære. Gjør sensommeren og høsten 2023 til den tiden du bryter med den stillesittende rutinen. Gå ut nå å ta en løpetur - gi deg selv et pusterom fra skjermene.

Skjermene er jo kommet for å bli, de går ikke noen steder. De venter på deg. Helsen må du jobbe mer med, den blir ikke god av å kose med skjermene! 😉

Oppleve å bruke kroppen i frisk luft. Her opp Box Hill under North Downs Way 100 sør for London.

Klar for oppsummering og tiltak?

La Oss Oppsummere og Sparkes i Gang:

  • Latskap kan ha en grunnleggende forklaring, vi har løpt gjennom historien!
  • Frisk luft er som balsam for både kropp og sinn.
  • Vi er i 2023 og 2024 venter på deg, og det er på tide å utfordre den "moderne" livsstilen.
  • Løp, hopp eller dans – beveg deg og føl forskjellen!

Så, la oss gjøre en avtale: La den naturlige løperen i deg blomstre, selv om det betyr å overvinne trangen til å synke ned i sofaen. Vi er skapt for bevegelse. Vi har alle råskap i oss. Selv om verden har forandret seg, og vil fortsette, er våre instinkter like gyldige som alltid.

Så ta en løpetur, ta en spasertur, eller dans rundt på stuegulvet. Ta 5 pushups nå, vis de rundt deg at du kan. Husk, du er født til å bevege deg!

Helse først, kos i sofan blir bedre etterpå

Ta med deg lyd eller musikk på turen din. Med gåturer i nabolaget, på fjellet eller en løpetur kan du starte kosen med en lydbok eller en podcast?

Lytt gjerne til podcast, da kan du få mange billige km uten at du trenger å anstrenge deg. Lytt gjerne til NRK sin podkast I DET LANGE LØP.

Idag kan du bli med inn til oss - vi er her for deg!

Noen av våre treningsprogram kan du lese om under her;

Kom igang
Link til vårt supre oppstartsprogram Kom-igang-program.

5km
Link til alle våre 5km-program her.

10km
Link til alle våre 10km-program her.

Halvmaraton
Link til alle våre halvmaraton-program her.

Maraton
Link til alle våre maraton-program her.

VIP Ultraprogram
Link til vårt spesialprogram med VIP oppfølging 100miles ultramaraton-program.

Vi lykkes ofte bedre sammen!
Vi trives ofte bedre sammen!
Delt lykke kan ofte være bedre lykke!